Nollaenergiahirsitalo on päässyt siihen vaiheeseen, että on aika järjestää taloesittely. Taloesittelyn tarkoituksena on antaa yhteistyökumppaneille mahdollisuus tulla esittelemään omia tuotteitaan ja ihmisten tulla tutustumaan talossa tehtyihin ratkaisuihin. Monet ratkaisut ovat sovellettavissa myös korjausrakentamisessa. Talo ei tule olemaan täysin valmis ja sen johdosta esittelyssä pääsee näkemään myös pinnan alle. Kaikkien yhteistyökumppaneiden tuotteita on kuitenkin nähtävillä talossa esittelyviikonloppuna.
Taloesittely järjestetään viikonlopputapahtumana syyskuun 17. ja 18. päivä. Ovet ovat auki molempina päivinä klo 10−16. Yhteistyökumppaneita on viikonloppuna erityisen paljon paikalla, joten tämä on ainutlaatuinen tilaisuus tulla paikalle tutustumaan sekä taloon, että talossa hyödynnettyihin tuotteisiin. Paikalla ovat myös talon rakentajat. Talo on ensimmäinen suunnitelmallisesti toteutettu moderni nollaenergiahirsitalo. Laskelmien mukaan talo on vuositasolla plusenergiatalo.
Projektin suunnittelu on lähtenyt tontista, johon rakennukset saadaan sijoiteltua haluttuihin ilmansuuntiin. Talo ja autotalli ovat 90 asteen kulmassa toisiinsa nähden, jolloin aurinkopaneeliasennukset on saatu toteutettua kolmeen ilmansuuntaan. Talon suunnittelu on lähtenyt piipusta, koska piippu haluttiin sijoittaa talon pohjoislappeelle, jolloin etelälape jäi pelkästään aurinkopaneeleille. Piipussa on neljä hormia, joten suunnittelu ei ollut yksinkertainen. Talossa on käytetty pitkiä räystäitä ja suurta parveketilaa, jotta kesäaikainen auringon lämmitysvaikutus saadaan minimoitua. Toisaalta, suurin osa ikkunoista on kuitenkin sijoitettu etelään päin, jotta talviaikainen auringon lämmitysenergia saadaan hyödynnettyä. Lisäksi koko kattolappeen kokoiset aurinkopaneelikentät vähentävät oleellisesti kesäaikaista ullakkotilojen lämpenemistä.
Talo on lähtökohtaisesti suunniteltu ilmatiiviiksi ja siksi läpivientien määrä on minimoitu ja tiivistykset on tehty huolellisesti. Talo saikin ensimmäisessä tiiveysmittauksessa hyvän tuloksen, mutta tähtäimenä on päästä A-luokkaan toisessa mittauksessa. Talo on hyvästä ilmatiiveydestä huolimatta kuitenkin rakenteeltaan hengittävä. Hengittävyys tarkoittaa rakenteen kykyä sitoa ja luovuttaa kosteutta. Tämä on otettu huomioon myös rakenteiden pintakäsittelyssä. Talo on nykyisen energialuokituksen mukaan reilusti A-luokassa. Tämän hetkinen E-luku on 64 ja ilmatiiveysluku 0.7 (q50)
Talossa on pyritty käyttämään pääasiassa materiaaleja, jotka ovat ajattomia ja niillä on pitkä elinkaari. Talossa on paljon teknisiä ratkaisuja, jotka liittyvät energiaan. Talossa on pyritty vähentämään ulkopuolista energian tarvetta sekä kesällä että talvella. Kaikkina vuoden aikoina talossa käytetään uusiutuvia energianlähteitä. Kesällä tuotetaan uusiutuvaa sähköä verkkoon muiden käytettäväksi ja talvella sähkönkäyttöä minimoidaan. Talossa käytetään älykästä ohjausta lämpimän veden tuotantoon ja käyttäjän ohjaamiseen. Talossa käytettävä ohjausjärjestelmä on ensiesittelyssä viikonloppuna. Ohjausjärjestelmä on siinä mielessä ainutlaatuinen, että sellaista ei ole käytössä missään muualla. Ohjausjärjestelmä on kehitetty ainoastaan projektia varten. Talossa on nähtävillä seuraavia energiaan liittyviä teknisiä ratkaisuja: aurinkosähkö, maalämpö, 750 l lämminvesivaraaja, ilmanvaihto lämmöntalteenotolla, maalämpökaivoon perustuva ilmanvaihdon esilämmitys/-viilennys, vesikiertotakka, puuhella, leivinuuni, energiatehokkaat kodinkoneet, led-valaistus ja energiankäyttöön räätälöity taloautomaatiojärjestelmä.